Radionice o zdravoj hrani i njezinom čuvanju održane kroz projekt FoodEducators

Objavljeno: 17. listopada 2024.

Dana 16. listopada 2024. nastavnici i učenici su sudjelovali u zajedničkom projektu FoodEducators. Voditeljica ovog projekta je bila nastavnica Sandra Žegarac. Cilj projekta je bio poticanje zdravih i održivih prehrambenih navika i karijera u prehrambenoj industriji. FoodEducators je danas zastupljen u više od deset europskim zemalja, a provodi se od 2022. godine kada ga je pokrenuo EIT Food pod nazivom Misija mladih. Nastavnici su dobili isprobane i testirane materijale za učenje o hrani, odnosno resurse spremne za korištenje u učionici. Radionice resursa pod nazivom Hrana i zdravlje, a na temu Što znači zdravo jesti? održane su od 1. do 6. razreda. Za 7. i 8. razred radionice resursa Hrana i održivost provedene su na temu Smanjenje gubitaka i otpada hrane. Učenicima je bilo poučno gledati kratke filmove na te teme. Nakon toga su se zabavili rješavajući kvizove. Svaki je razred izradio svoj plakat i time pokazao što je to korisno toga dana naučio. Na samom kraju tog projektnog dana podijelili su svoje znanje kroz prezentiranje svojih radova pred svim učenicima i djelatnicima. Hvala svim vrijednim đacima i nastavnicima na trudu i kvalitetnom učenju kroz timski rad.

Napisala: knjižničarka Maja Jasić Dašić

Skip to content